



DCP26 AGENDA

16-18 May 2024

Rex Hotel Saigon, 141 Nguyen Hue Street, Ben Nghe Ward, District 1, Ho Chi Minh City

Day 1 – 16 May 2024		
Time	Program details	Facilitators
08:00 - 08:15	DCP26 Participant Check-in	
08:15 - 08:30	Opening Remarks & DCP26 Introduction	Mr. Darryl Dong
08:30 - 08:45	Welcome and Program Orientation	Ms. Nguyen Cam Chi
08:45 - 09:45	M1B1Part 1: Overview of Corporate Governance	Ms. Nguyen Linh Giang
	 Explains the concept of and business case for good Corporate Governance, understands the main steps to implement good Corporate Governance. Theoretical basis for Corporate Governance (CG) practices and ESG Principles of Good Corporate Governance (G20/OECD, Vietnam Corporate Governance Code of Best Practices) Climate Governance and CG Progression Matrix Corporate Governance trends in Vietnam, ASEAN and global markets Differences between CG at government-linked and non- government PLCs Case study 1 – BOEING 	(60 mins)
09:45 - 09:55	Short Break	(10 mins)
09:55 - 12:00	M1B1Part 2: Board's Roles and Responsibilities	Mr. Nguyen Phuc Khoa
	 Explores the best practices regarding Board's roles and responsibilities. Outlines the key functions of Boards in contemporary Corporate Governance, understands the difference between Board of Directors and Board of Management. Key roles and responsibilities of the Board of Directors Roles of the Board of Directors in Corporate Governance Roles of the Board of Directors and Board of Management/RACI Matrix Leadership roles of Board of Directors, e.g. roles of Chairman vs. CEO Board's roles in Environmental, Social & Governance (ESG) Case study 2 – VOLKSWAGEN Minicase: VN Garment	(125 mins)
12:00 - 13:00	Lunch Break	(60 mins)





Day 1 −16 May 2024		
Time	Program details	Facilitators
13:00 - 13:15	Connection Activities	Ms. Nguyen Cam Chi
13:15 - 14:00	Case study 3 – HOANG THUY	Dr. Nguyen Thu Hien (45 mins)
14:00 - 15:15	M1B2Part 1: Board Composition & Structure	Dr. Nguyen Thu Hien
	 Explores best practices regarding Board composition and structure: Board composition and diversity to achieve Board effectiveness Board's understanding of ESG and sustainable development Board objectivity and director independence Board committees and its functions Board recruitment: best practices vs. current practices Minicase: ANCO	(75 mins)
15:15 - 15:25	Short Break	(10 mins)
15:25 - 16:10	M1B2Part 3: Rights and Obligations of Directors	Mr. Phan Duc Hieu
	 Outlines the best practices regarding rights and obligations of a Board member and discuss how to manage conflicts of interest: Rights and obligations of Directors Board's roles in managing conflicts of interest Conflicts of interest and notes for government-linked PLCs 	(45 mins)
16:10 - 16:20	Short Break	(10 mins)
16:20 - 17:20	M2B3Part 1: Vietnam Legal Environment for Directors	Mr. Phan Duc Hieu
	 Examines the specific legal regulations regarding Corporate Governance in Vietnam, particularly in terms of Directors' rights, obligations and fiduciary duties: Vietnam Corporate Governance legal framework Legal environment relevant to Boards and Directors CG regulations for government-linked PLCs Rights, obligations and fiduciary duties of Directors in the Vietnamese legal context Corporate Governance beyond compliance approach – Vietnam CG Code of Best Practices 	(60 mins)
	We Meet Us: DCP26 Connection Activities & Photo Session	T



Day 2 – 17 May 2024		
Time	Program details	Facilitators
08:00 - 08:15	DCP26 Participant Check-in	
08:15 - 09:15	Case study 4 – CAM DAN	Mr. Nguyen Anh Tuan (60 mins)
09:15 - 10:35	M1B2Part 2: Board processes and working procedures	Mr. Nguyen Anh Tuan
	 Outlines the key processes and working procedures that help improve board effectiveness according to best practices: Roles of the Corporate Secretary/Corporate Governance Officer Board working procedures, e.g., meeting frequency, agenda, information, and minutes Board members' induction & training Board remuneration, ESG index and management remuneration Board assessment Succession planning 	(80 mins)
10:35 - 10:45	Short Break	(10 mins)
10:45 - 11:45	Panel Discussion 1: Legal Environment for Directors	Mr. Nguyen Anh Tuan <tbc> Coordinator: Ms. Nguyen Cam Chi</tbc>
	Discusses the various practical aspects of applying the legal regulations on Corporate Governance and information disclosure practices.	(60 mins)
11:45 - 13:00	Lunch Break	(75 mins)

Day 2 – 17 May 2024

dcp. DIRECTOR CERTIFICATION PROGRAM



Time	Program details	Facilitators
13:00 - 13:15	Connection Activities	Ms. Nguyen Cam Chi
13:15 - 14:05	M3B4Part 1: Board's Engagement in Strategy	Dr. Dinh Toan Trung
	 Demonstrates the Board's roles in the strategy governing process: Differences between business strategy and corporate strategy Board and Management: roles and responsibilities in the strategy development process Strategy formulation with 3 questions What factors assist the Board in monitoring the effective execution of strategy? Integrating ESG into strategy 	(50 mins)
14:05 - 14:55	Case study 5 – VIETJET AIR	Dr. Dinh Toan Trung (50 mins)
14:55 - 15:10	Short Break	(15 mins)
15:10 - 16:00	M5B6Part 1: Board Culture	Ms. Ha Thu Thanh
	 Discusses the key elements of a good Board culture: General discussion of culture and corporate culture Importance of Board culture, individual directors' and Board's behaviors, Board conflicts and dilemmas 	(50 mins)
16:00 - 17:00	Panel Discussion: Building Board Culture	Ms. Ha Thu Thanh <tbc> <tbc> Coordinator: Ms. Nguyen Cam Chi</tbc></tbc>
	Discusses and shares practical experiences on how to build a strong Board culture	(60 mins)
17:30 - 19:00	Member Networking Event & DCP/CSMP Certification Awards	(90 mins)

Day 3 - 18 May 2024





Time	Program details	Facilitators
08:00 - 08:15	DCP26 Participant Check-in	
08:15 - 09:15	M3B4Part 2: Behind the numbers	Ms. Nguyen Cam Chi
	 Discusses how to interpret the three core types of financial statements (balance sheet, income statement and cash flow statement) and how to assess an organization's financial performance: Financial statements – The language of business health Roles of Management, External Auditors, Audit Committee and Board in financial statements Interpreting the reports Linking finance with strategy Climate-related financial disclosures 	(60 mins)
09:15 - 10:15	Case study 6 – ROLLERCOASTER	Ms. Nguyen Cam Chi (60 mins)
10:15 - 10:25	Short Break	(10 mins)
10:25 - 12:05	M4B5Part 1: Understanding the Governance of Control Environment	Mr. Ivan Pham
	 Demonstrates the Board's roles in financial oversight through exploring best practices regarding control environment: Control environment in the context of corporate governance Key roles and functions of the Audit Committee Internal control function Risk management Internal Audit Compliance function External Audit Environmental & Social (E&S) monitoring Subsidiary governance 	(100 mins)
12:05 - 13:15	Lunch Break	(70 mins)



Day 3 – 18 May 2024		
Time	Program details	Facilitators
13:15 - 13:30	Connection Activities	Ms. Nguyen Cam Chi
13:30 - 14:20	Case study 7 – TAT DAT	Ms. Nguyen Cam Chi (50 mins)
14:20 - 15:50	M2B3Part 2: Shareholder Protection and Information Disclosure	Ms. Ho Thi Phuong Tu
	 Discusses best practices regarding shareholder rights and leading trends in information disclosure. Why are these matters important to companies? Shareholder rights General Meeting of Shareholders and shareholder communication Company's Annual Report and key information disclosure practices Sustainability Report & ESG Report ASEAN Corporate Governance disclosure standards Case study 8 – CREDIT SUISSE 	(90 mins)
15:50 - 16:00	Short Break	(10 mins)
16:00 - 16:45	M5B6Part 2: DCP Key Takeaways	Mr. Pham Viet Anh (45 mins)
16:45 - 16:55	Short Break & Q&A	(10 mins)
16:55 - 17:05	Wrap-up Day 3 & The Journey Ahead	Ms. Nguyen Cam Chi
17:05 - 17:15	Final Assessment Briefing	Ms. Nguyen Cam Chi
17:15 - 18:00	Final Assessment – Multiple Choice Questionnaires	(45 mins)